5 februarie 2023

30 ianuarie reprezintă Ziua Internaţională a Non-violenţei în Şcoli

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ziua de 30 ianuarie reprezintă Ziua Internaţională a Non-violenţei în Şcoli, o zi menită să tragă un semnal de alarmă asupra unui fapt îngrijorător: şcoala reprezintă mediul în care violenţa şi bulling-ul sunt cel mai des întâlnite!

Din dorinţa de a-şi crea o identitate proprie şi neputând să-şi controleze individualismul, copiii lasă de-o parte valorile morale ale celor „7 ani de acasă” şi sfârşesc prin a aduce multă suferinţă celor din jur, atât prin vorbe cât şi prin fapte. În acelaşi timp, există şi competiţia instinctuală pentru ierarhia în clasa şi cea educaţională dar şi presiunea din exterior pe care copilul nu ştie să o gestioneze corect.

Asociaţia CONIL luptă de mai bine de un deceniu împotriva discriminării şi a bulling-ului. Noi ne-am construit un „acasă” în care toţi copiii se simt în siguranţă, egali, iubiţi, susţinuţi! Încă de când trec pragul şcolii, grădiniţei sau a centrului educaţional, copiii învaţă să se ajute între ei, să se sprijine, să devină cei mai buni prieteni, exact ca într-o mare familie!

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Non-violenţei în Şcoli, elevii Centrului Educaţional CONIL vor participa la o activitate creativă: Atelierul de împletit concepte! Practic, aşa cum v-am obişnuit, elevii CONIL vor transforma un lucru negativ în speranţă şi bucurie!

Atelierul de împletit concepte este menit să răspundă unor întrebări esenţiale, cum ar fi:

– Cum să colaborezi şi să te adaptezi lucrului în echipă?

– Cum să faci să nu-i răneşti pe ceilalţi?

– Cum să reuşeşti să nu te simţi jignit la afirmaţiile celorlalţi?

– Cum reuşeşti să nu fii victima unei situaţii de bullying?

Alături de doamnele învăţător şi doamna psiholog Elena Neagu, elevii vor dezbate subiectele cheie ale unui comportament adecvat, vor înţelege mai bine modul în care trebuie să relaţioneze între ei şi vor stabili o conexiune profundă cu propriile lor emoţii, trăiri, gânduri.

CONIL este mai mult decât un centru educaţional. CONIL înseamnă o copilărie fericită, cel mai frumos drum ce face legătura între micuţul năzdrăvan, vesel şi pus pe şotii şi adultul empatic, independent, responsabil. Această vârstă fragedă reprezintă cea mai oportună perioadă de a învăţa copilul diferenţele dintre bine şi rău, de a-l îndruma pe un drum mereu însorit! Oamenii răi văd doar nuanţe de gri! Asigură-te că micuţul tău are întotdeauna sufletul plin de culoare! Comunicat de presă – Asociaţia CONIL