Publicat: 26 Februarie, 2020 - 12:40
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat marti, 25 februarie, in comuna ilfoveana Gruiu, cea de a 67-a actiune din cadrul Campaniei de "Preventie si educatie pentru sanatate". 300 de elevi de la scoala din localitate, impartiti pe grupe de varsta, au primit informatii de la specialisti despre igiena generala, cum sa isi ingrijeasca dantura si cum sa gestioneze situatiile create de fenomenul de bullying. De asemenea, elevii au primit si diferite daruri.

Danut Pruna, Coordonatorul Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "Astazi, ca si specialisti, am avut un medic stomatolog, un psiholog, dar si un medic primar pediatru care le-a transmis copiilor informatii foarte utile din experienta de zeci de ani a domniei sale. Consider ca a fost foarte utila aceasta campanie pentru comunitate, au fost multe informatii noi pentru acesti copii si pe care le vor transmite mai departe si fratilor, dar si familiilor lor. O activitate foarte utila pe care o vom continua in acest an si in anii urmatori si cu siguranta este o campanie care ajuta copiii din mediul rural sa aiba acces la informatii foarte utile, mai ales ca aici informatiile ajung putin mai greu. In mediul rural, in special lipseste medicul scolar care ar trebui sa ii sprijine din acest punct de vedere al preventiei si este de bun augur prezenta acestor medici aici".

Raluca Simion, psiholog, a afirmat: "Copiii au fost foarte deschisi si curiosi si au fost din doua categorii de varsta. De aceea, am structurat prezentarile astfel incat fiecare sa inteleaga. Daca celor mici le-am vorbit despre cum sa se calmeze, celor mari le-am vorbit direct de fenomenul de bullying, despre ce implica acesta, cum sa il identifice si ce e de facut atunci cand chiar ei sunt victimele unui asemenea fenomen sau sunt cei care il incep".

Dr. Georgeta Mihu, medic stomatolog, a spus: "Actiunile acestea sunt foarte interesante si foarte utile pentru copii si ei capata niste informatii de la persoane autorizate. Foarte important este ca dupa ce pleaca de la intalnirea cu voluntarii sa puna in practica ceea ce le povestim la aceste intalniri".

Dr. Ioana Dumitrescu, medic primar pediatru, a mentionat: "Incercam notiunile pe care le lansam in prezenta lor sa fie pe masura intelegerii lor si imi face placere sa vorbesc cu copiii de orice varsta si in orice conditie". Actiunea voluntarilor s-a bucurat si de sprijinul Parohiei Gruiu prin implicarea parintelui paroh. Pr. Paroh Gabriel Florin Darie, de la Parohia Gruiu, judetul Ilfov, a concluzionat: "Desi, sunt de putin timp in aceasta comunitate, in parohia Gruiu, incercam sa sprijinim atat cat se poate fiecare actiune care are in centru copiii pentru ca ei sunt bucuria noastra, dar si alte categorii de varsta, categorii sociale din parohia noastra care au nevoie de ajutorul si de sprijinul nostru. Astazi, ne-am bucurat de prezenta voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si suntem recunoscatori pentru ajutorul primit in aceasta campanie de "Preventie si educatie pentru sanatate" care a adus informatii pretioase pentru copiii nostri si care se adauga la bagajul de cunostinte al fiecarui copil".

Pana in prezent, peste 16000 de persoane din București si 14 judete ale tarii si Republica Moldova au beneficiat de actiunile desfasurate in cadrul Campaniei de "Preventie si educatie pentru sanatate". Toate actiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfasoara cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, si sub coordonarea Arhim. Ciprian Gradinaru.


 

Tag-uri Institutii: