Publicat: 15 Martie, 2018 - 10:11
Share

Update: MINISTRUL CARMEN DAN SE DEPLASEAZĂ ÎN ZONELE AFECTATE DE INUNDAŢII

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, se deplasează joi, 15 martie 2018, în zonele afectate de inundaţii aflate la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov.

În momentul de faţă, pompieri, jandarmi şi poliţişti, împreună cu voluntari de la faţa locului, acţionează pentru întărirea, cu saci de nisip, a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt, sat Căpeni.

300 de oameni din Căpeni, judeţul Covasna, sunt evacuați din cauza inundațiilor. Autoritățile fac eforuri pentru ca digul din Căpeni să nu cedeze din cauza viiturii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna informează că la această oră (8:00), la nivelul judeţului sunt închise circulaţiei rutiere următoarele artere:
- DJ 131 B - Baraolt - Augustin (judeţul Braşov) închis circulaţiei rutiere pe o distanţă de 1 km.
- DJ 131 - Baraolt - Căpeni, de la intersecţia cu DJ131B
- DJ 103 B - Ozun - Teliu (judeţul Braşov), din cauza creşterii nivelului apei, pe o porţiune de circa 500 m apa acoperind partea carosabilă;
- DC 9 - Surcea - Telechia, afectat de aluviuni pe o distanţă de 250 m;
- DC 38 - de la intersecţia DJ 131B-DJ 131 până în localitatea Racoşul de Sus, afectat pe o porţiune de 1,5 km de acumulări de apă.

Poliţiştii acţionează pentru devierea traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. De asemenea, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au fost mobilizaţi pe timpul nopţii şi intervin şi la această oră alături de echipele de salvatori, pentru evacuarea populaţiei, a animalelor şi a bunurilor, în localitatea Căpeni - Baraolt.

Le recomandăm cetăţenilor să evite deplasările în zonele afectate şi să respecte indicaţiile autorităţilor.

Conduceţi cu atenţie sporită, pe timp ploios! Pentru o călătorie sigură cu autoturismul pe timp de ploaie, poliţiştii vă recomandă să ţineţi cont de următoarele sfaturi:
- Adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi trafic şi luaţi în calcul faptul că distanţa de frânare creşte substanţial!
- Circulaţia cu viteză redusă pe timp ploios se recomandă, totodată, şi pentru evitarea apariţiei fenomenului de acvaplanare!
- Păstraţi distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
- Nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic!
- Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei!
- Evitaţi acţionarea bruscă a direcţiei şi a frânei!
- Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!
- Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate!
- Efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare!
- În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!
- Pietoni, traversaţi numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi evitaţi pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă!

 

Tag-uri Nume: