26 iunie 2022

300 de sportivi se vor întrece la secţiunile kata şi kumite

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Timp de trei zile Capitala României va fi şi capitala sportului de contact, deoarece va găzdui cea de-a VII-a ediţie a Campionatului Mondial de Ashihara Karate, întrecerea sportivă numărul unu ca anvergură pentru practicanţii de Ashihara Karate din întreaga lume.

Faptul că la nivelul Uniunii Mondiale de Karate a fost acceptată organizarea, la Bucureşti, a Campionatului Mondial 2021 reprezintă o recunoaştere internaţională a viziunii şi eforturilor noastre în susţinerea investiţiilor în domeniul infrastructurii sportive, precum şi a politicilor publice de promovare a sportului la nivel naţional şi local. Primăria Capitalei – prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism – în calitate de partener oficial al Federaţiei Române de Arte Marţiale pentru organizarea acestui eveniment internaţional, doreşte ca toţi participanţii să beneficieze de confortul şi facilităţile necesare pentru buna desfăşurare a competiţiei.

Performanţele sportivilor români din ultimii ani au făcut ca ţara noastră să se impună între celelalte ţări ale lumii la Campionatele Europene şi Mondiale de karate, atât la nivelul juniorilor, cât şi la nivel de seniori, România clasându-se de fiecare dată în top trei în clasamentul pe naţiuni. La evenimentul de anul acesta vor participa echipe din ţări cu tradiţie în acest domeniu, precum Danermarca, Rusia, Cehia, Sry Lanka, Uzbekistan, Afganistan ce vor reuni aproximativ 300 de sportivi ce urmează a se întrece în două secţiuni majore de concurs: kata şi kumite:

– proba de kata este deschisă sportivilor din toate categoriile de vârstă: cadeţi, juniori, seniori;

– proba de kumite (luptă) va reuni sportivi cu vârste între 14 şi +35 de ani – cadeţi, junior, seniori şi veterani.

Denumirea stilului „ashihara” vine de la numele lui Sendal Kancho Kideyuki Ashihara, cel care a dezvoltat acest sistem de luptă. Mulţi cunoscători apreciază faptul ca „ashihara” karate este cu un pas inainte boxului thailandez, luand in calcul metodele folosite in antrenamente, eficiente în luptă şi faptul că fiecare învăţăcel va putea şti cum să îşi adapteze tehnica de luptă luând in considerare înălţimea si greutatea adversarului, cum sa evite loviturile sau să le primească, fără a se teme.

În România se antrenează peste 2000 de practicanţi de Ashihara Karate, dintre care aproximativ 500 concurează în campionatele interne şi internaţionale. Astfel, România este una dintre ţările foarte bine reprezentată ca număr de sportivi dar şi ca valoare a acestora în cadrul competiţiilor oficiale internaţionale. În acest fel, mişcarea Ashihara Karate din România a devenit în ultimii ani una dintre cele mai puternice pe plan mondial.

Competiţia se va desfăşura la Sala Polivalentă, cea mai mare din Capitală, cu o capacitate de 5300 de locuri şi multiple facilităţi, potrivit următorului program:

-4 noiembrie, Joi: Ziua va incepe cu ceremonia de deschidere, concursul KATA individual; Decernarea Premiilor ; Sedinta Şefilor de filială;

-5 noiembrie, Vineri: vor avea loc preliminariile turneului KUMITE pentru toate categoriile; şedinţa şefilor de filială.

-6 noiembrie, Sâmbătă : Semifinalele Turneului Kumite – Finalele Turneului Kumite ; Ceremonie de Premiere; Petrecerea Sayonara.

Regulile competiţiei sunt menţionate pe site-ul oficial : www.akwc2021.com.

Având în vedere restricţiile adoptate recent în contextul epidemiologic Covid-19, campionatul se va desfăşura doar cu respectarea măsurilor sanitare aflate în vigoare, prezenţa spectatorilor la competiţii, ÎN sală, nefiind permisă. Iubitorii de arte marţiale pot încuraja însă de la distanţă sportivii noştri deoarece întregul eveniment va putea fi vizionat live pe portalul vstage.ro