17 august 2022

31 de percheziţii în dosare penale din domeniile investigaţii criminale, combaterea crimei organizate, arme, explozibili şi substanţe periculoase

Legal law concept image Scales of Justice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii efectuează marţi, 5 iulie a.c., cinci acţiuni operative şi 31 de percheziţii în dosare penale din domeniile investigaţii criminale, combaterea crimei organizate, arme, explozibili şi substanţe periculoase.

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de orice fel, menţinerea ordinii şi liniştii publice, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă reprezintă principalele misiuni desfăşurate de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 5.271 de evenimente, 3.388 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.883 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, luni, s-au dispus măsuri preventive pentru 57 de persoane. Tot ieri, în urma investigaţiilor desfăşurate, au fost identificaţi 26 de autori în 15 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 168 de autori de infracţiuni care au săvârşit 165 de fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 23 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În ultimele 24 de ore au continuat acţiunile pentru menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. Astfel, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 490 permise de conducere şi au retras 269 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate la nivel naţional, poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.534 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.7 milioane de lei. De asemenea, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 24 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.8 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.463) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 160 pentru stingerea de incendii şi două pentru descarcerare. În ultimele 24 de ore au fost emise 16 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au intervenit pentru salvarea a două persoane aflate în situaţii critice.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 44.844 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 352 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,4%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 24.520 mijloace de transport şi 107.837 persoane, dintre care 9.854 cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Sursa foto Pixabay