Publicat: 29 Noiembrie, 2018 - 16:37
Share

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a prezentat Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020. La eveniment, alături de conducerea Consiliului Județean Ilfov, de reprezentanții Operatorului de Apă Canal Ilfov, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă Ilfov, au participat primarii, viceprimarii, administratorii publici, consilierii locali ai tuturor celor 20 de localități incluse în proiect: Balotești, Bragadiru, Brănești, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Cornetu, Domnești, Glina, Jilava, Grădiștea, Gruiu, Măgurele, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Pantelimon, Periș, Petrăchioaia, Tunari, precum și responsabilii cu cadastrul în localitățile ilfovene, până la nivel de județ.  

Contractul de finanțare dintre Județul Ilfov și Ministerul Fondurilor Europene a fost semnat în această săptămână, iar suma agreată este de peste 311 milioane de euro, din fonduri POIM, acesta fiind cel mai mare contract cu fonduri europene nerambursabile al unui județ din România pentru realizarea infrastructurii de apă și canalizare.  Prin intermediul proiectului vor beneficia de acces la apă sigură din punct de vedere calitativ și cantitativ 193.246 locuitori, iar 148.239 de familii vor fi conectate la rețeaua de canalizare.

Marian Petrache, președinte Consiliul Județean Ilfov: „Faptul că, după 4 ani de negocieri, de frâne, de ajustări la proiect, reușim să plecăm la drum cu o  finanțare de 311 de milioane de euro este un succes! Niciun județ din România nu a primit atât de mulți bani nerambursabili pentru apă-canal. Dar, adevăratul succes va fi să reușim să cheltuim acești bani, în timpul alocat. Iar asta depinde numai de noi. Trebuie să fim conștienți că nu e proiectul lui Petrache, nu e proiectul Consiliului Județean, este proiectul județului, iar dumneavoastră faceți parte din el, administrați localități care au nevoie de această investiție. Cu toții vrem ca lucrările să se termine cât mai repede, dar scopul nostru principal este să fie executate la calitate maximă, iar proiectul să devină sustenabil. Pentru că numai astfel va aduce beneficii majore locuitorilor și întregului județ.”

 

INDICATORI PRESTABILIŢI DE REALIZARE LA NIVELUL ÎNTREGULUI PROIECT

 

Reţea de distribuţie apă potabilă (nouă)

580,5 km

Reţea de distribuţie apă potabilă (reabilitată)

7 km

Aducţiune (nouă)

110,7 km

Aducţiune (reabilitată)

1,1 km

Reţea canalizare (nouă)

757,4 km

Reţea canalizare (reabilitată)

2,4 km

Rezervoare înmagazinare apă

24buc

Staţii de tratare apă

27 buc

Staţii de epurare ape uzate care deservesc aglomerări cu peste 10.000 l.e.

6 buc

Staţii de epurare ape uzate care deservesc aglomerări sub 10.000 l.e.

6 buc

Distribuţia apei: Populaţie care beneficiază de o mai bună alimentare cu apă

193.246

Epurarea apelor uzate: Populaţie care beneficiază de o mai bună tratare a apelor uzate

148.239

 

INDICATORI SUPLIMENTARI DE REALIZARE LA NIVELUL PROIECTULUI

 

Foraje subterane

44 unităţi

Staţii de pompare

26  unităţi

Staţii de pompare apă uzată

294 unităţi

 

În perioada 2010-2016, județul Ilfov a beneficiat de o investiție pe fonduri europene nerambursabile, prin POS MEDIU, de aproape 80 de milioane de euro. A fost realizată infrastructura de apă și de canalizare pentru 60 000 de locuitori din 8 localități: Pantelimon, Dobroești, Bragadiru, Cornetu, Ciorogârla, Domnești, Cernica și Brănești.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: