18 august 2022

360 litri de sânge colectați prin intermediul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, elevi, studeți și cadre didactice au donat sânge în periada 11-19 mai 2022!
Elevi, studenți și cadre didactice din București și Ploiești au răspuns afirmativ la invitația Patriarhiei Române de a participa la campania umanitară „Donează sânge, salvează o viață!”.

Astfel, de la 800 de donatori, 650 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București
și 150 de donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești, s-au recoltat 360 de litri de sânge.
Acțiunea s-a derulat în perioada 11-12 și 17-19 mai 2022 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București, respectiv 11-13 mai 2022 la CTS Ploiești în parteneriat cu mai multe instituții de învățământ și biserici.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, coordonați de părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, au fost prezenți la Academia de Poliție din București. Aceștia s-au ocupat de organizare, asigurând donatorilor alimente și băuturi necesare după actul medical și au donat sânge așa cum fac la fiecare ediție a campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”.

Gestul lor este și un îndemn de a dona sânge pentru toți cei care îndeplinesc condițiile necesare acestui act medical deoarece lichidul roșu este singurul medicament care nu poate fi cumpărat din farmacii. Un om poate salva, printr-o singură donare, pânâ la trei vieți. Statisticile spun că o persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde şi numai 60% din nevoia de sânge este acoperită în România.


Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania națională „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Proiectul se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, din anul 2013 prin implicarea mai multor voluntari coordonați de Arhim. Ciprian Grădinaru, slujitor al Paraclisului Catedralei Naționale.
Din 2013 şi până acum, în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” s-au înregistrat
peste 40.000 de donatori fideli și s-au recoltat peste 20.360 de litri de sânge.

Sursa foto: Paraclisul Catedralei Naționale