7 decembrie 2021

375 de spaţii publice eliberate de maşini abandonate în acest an

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sibiu a eliberat de la începutul anului până la finalul lunii iulie 375 de locuri de parcare şi diverse zone din oraş ocupate de maşini abandonate.

Activitatea de identificare a maşinilor abandonate sau fără stăpân stocate pe domeniul public este una continuă şi complexă, fiind urmate procedurile legale prin care proprietarii sunt identificaţi şi somaţi în repetate rânduri să ridice autoturismele de pe domeniul public sau să le repună în circulaţie pentru a nu bloca zonele publice şi locurile de parcare atât de necesare sibienilor.

Pe scurt, activitatea de ridicare a autovehiculelor abandonate în primele 7 luni ale anului 2021 se prezintă astfel:

De la începutul anului şi până în 30 iulie, pe domeniul public au fost identificate 486 maşini abandonate. Ca urmare a demersurilor Primăriei în sensul eliberării domeniului public de maşini abandonate:
– 331 autovehicule au fost ridicate din teren de proprietari în urma somaţiilor sau repuse în circulaţie de aceştia
– 44 de maşini au fost ridicate de Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, după îndeplinirea procedurilor legale
– 111 autoturisme urmează să fie ridicate din teren fie de către proprietari, fie de serviciul public amintit, după parcurgerea tuturor etapelor şi procedurilor legale

Un număr de 56 autoturisme au fost valorificate anul acesta ca deşeuri de fier vechi prin cele două licitaţii organizate de municipalitate în lunile ianuarie şi iulie.

Un caz mai aparte s-a identificat în cartierul Dioda, în zona din spatele clădirii Administraţiei Finanţelor Publice, pe locul unei foste centrale termice. Pe un teren privat în suprafaţă de 1948 mp aparţinând unei societăţi comerciale sunt depozitate 22 de autovehicule. Având în vedere că acest teren nu aparţine domeniului public, serviciul specializat al Primăriei nu poate lua măsuri pentru somarea proprietarilor acestor maşini şi eliberarea zonei. Pentru a asigura un aspect îngrijit al zonei, Serviciul Salubrizare a somat proprietarul terenului să îl cureţe şi să îl întreţină, în conformitate cu obligaţiile pe care le are.

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing
Primăria Municipiului Sibiu