20 septembrie 2021

4 iulie, zi de sărbătoare a poporului de peste ocean

Distribuie pe rețelele tale sociale:
În Statele Unite, sărbătoarea națională este la data de 4 iulie. Artificii, meciuri de baseball, gogoși, grătare … dar ce sărbătoresc americanii în această zi?
Mai cunoscută sub numele de „Ziua Independenței”, este o zi specială pentru toți americanii care sărbătoresc aniversarea declarației de independență a țării lor față de Marea Britanie.
Toți americanii se adună pentru această mare sărbătoare patriotică. Împodobită cu culorile steagului (albastru, alb, roșu), toată SUA, de la Atlantic la Pacific, sărbătorește această zi.
Ceea ce este mai puțin cunoscut este că sărbătoarea națională ar fi trebuit să fie de fapt 2 iulie. Din motive întemeiate, Congresul a aprobat rezoluția de independență la 2 iulie 1776. Însă, 4 iulie a fost aleasă pentru a se sărbători, din acea zi, treisprezece colonii ale continentului american au votat un text în Philadelphia, constituind astfel Statele Unite ale Americii.
Iată, deci, certificatul de naștere al țării. Dar, abia în 1783 Regatul Unit, învins în special datorită ajutorului Franței acordat Statelor Unite, a recunoscut independența acestor colonii. Prima dată declarată sărbătoare publică neremunerată în 1870, 4 iulie a devenit sărbătoare federală plătită în 1941.
4 iulie marchează, de asemenea, moartea a două mari figuri ale Statelor Unite. 4 iulie 1826, după 50 de ani de la votarea Declarației de Independență, Thomas Jefferson, autorul Declarației și John Adams, al doilea președinte al țării, au murit în această zi simbolică.
La multi ani, poporului american! 
Ciprian Pop