5 octombrie 2022

4 mandate de aducere într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 21 decembrie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Furturi Auto, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 4 mandate de aducere într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

În fapt, la data de 16 noiembrie a.c., un bărbat a reclamat faptul că a intenționat să vândă un autoturism și pentru a găsi cumpărător, a postat un anunț pe o rețea de socializare. A fost contactat de o persoană care și-a exprimat dorința de a vedea mașina, moment în care au stabilit o întâlnire, pe o stradă din sectorul 1.

La locația stabilită au venit mai mulți bărbați, care prin violență l-au deposedat de autoturism.

În urma activităților de investigare și cercetare au fost identificați 5 bărbați, toți din București, iar în baza probatorului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că în baza unei înțelegeri prealabile, aceștia ar fi acționat împreună pentru a deposeda victima de autoturism.

In dimineața de 21 decembrie, în baza mandatelor de aducere, 4 dintre ei au fost depistați și conduși la audieri, împreună cu cel de al cincilea, arestat preventiv într-o altă cauză. În urma audierilor, toți 5 au fost reținuți, ulterior instanța dispunând arestarea preventivă.

Autoturismul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Furturi Auto, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.