29 septembrie 2022

4 percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate 9 pliculeţe şi o bancnotă rulată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 30.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi pornografie infantilă.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul lunii octombrie 2021, inculpatul a întreţinut relaţii intime cu o persoană vătămată minoră şi a realizat o filmare, pe care ulterior a distribuit-o, prin intermediul unor reţele de socializare, către alte persoane.

La data de 30.11.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa-Năsăud au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 9 pliculeţe şi o bancnotă rulată, toate cu urme de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 3 telefoane mobile, un laptop, un cântar de mare precizie şi mai multe cartele telefonice.

La aceeaşi dată, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud