Publicat: 12 Martie, 2015 - 11:57

În această dimineață, polițiștii au efectuat 4 percheziții, în localitățile Pantelimon și Voluntari, la 2 societăți comerciale și domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 300.000 de euro.

La data de 12 martie a.c., 16 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — I.P.J. Ilfov și luptători din cadrul S.A.S. — I.P.J. Ilfov au desfășurat o acțiune ce a vizat probarea activității infracționale a unui bărbat, cetățean irakian, administrator al unei societăți comerciale, bănuit de comiterea de infracțiuni economice, în domeniul comercializării de produse agroalimentare.

În perioada septembrie—decembrie 2012, bărbatul în cauză a introdus cheltuieli fictive în contabilitate cu scopul de a deduce în mod ilegal impozitul pe profit și TVA-ul, sustrăgându-se în acest mod de la plata taxelor aferente.

În urma perchezițiilor efectuate, bărbatul în cauză a fost condus la audieri, urmând a se lua măsurile legale față de acesta. Totodată, aplicându-se măsuri asiguratorii pe toate bunurile mobile și imobile ale acestuia.

Perchezițiile s-au desfășurat într-un dosar penal, înregistrat la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice-I.P.J. Ilfov, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE