22 ianuarie 2022

4 persoane reținute pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, tâlhărie şi act sexual cu un minor

Whether it be pornography, gambling, drugs, or other illegal online activity, the law is closing in on you. Dramatic lighting. Horizontal version, and room for copy.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 17.06.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea, pe o perioadă de 24 de ore, a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, tâlhărie şi act sexual cu un minor.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul lunii decembrie 2020, unul dintre inculpaţi a racolat o persoană vătămată minoră, pe care a adăpostit-o în locuinţa sa, în scopul obligării la practicarea prostituţiei stradale.

Inculpatul o transporta pe minoră la locaţiile în care practica prostituţia, fie pe jos, fie cu ajutorul celorlalţi 3 inculpaţi.

Unul dintre inculpaţii care o transportau pe minoră, o monitoriza de la distanţă şi, în cazul în care clienţii erau persoane în vârstă, intervenea şi îi deposeda pe aceştia, prin violenţă, de sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le aveau asupra lor.

Totodată, în urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că unul dintre inculpaţi a întreţinut, în mai multe rânduri, relaţii sexuale cu o altă persoană vătămată minoră.

La data de 17.06.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 5 telefoane mobile, 5 cartele SIM, 1 stick de memorie, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj