27 octombrie 2021

4 trenduri de care să ții cont înainte de a-ți reamenaja casa

amenajari

Living room loft in industrial style with blue sofa on empty concrete wall background,3d rendering

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nicăieri nu-i ca acasă, de aceea acordă o atenție sporită locuinței tale. Ai grijă ca elementele de decor să fie în armonie, să se potrivească, să fie plăcute vizual și să fie în ton cu ultimele tendințe de amenajare interioară. Cu toate astea, nu-ți neglija plăcerile, introdu în casă piese care te reprezintă pentru a acorda o notă personală, asta te va face să te simți confortabil.

Iată 4 trenduri de care să ții cont înainte de a-ți reamenaja casa:

  1. Adu natura mai aproape de tine

Anul acesta, mai mult ca niciodată, se poartă elementele naturale în materie de design interior. Poți aduce natura mai aproape de tine folosind pentru living o măsuță de cafea din sticlă, mobila să fie confecționată din lemn deschis la culoare cu finisaje metalice, pe jos poți folosi marmură, piatră sau lemn masiv, astfel efectul va fi minunat. În plus, fibrele sintetice pot fi înlocuite cu cele naturale cum ar fi in, lână sau bumbac, regăsite în perdele, covoare și lenjerie de pat. Iar pentru a crea un spațiu natural complet, nu uita să folosești plante decorative.

2. Piese de decor vintage

Pentru că trendurile noi au la bază sustenabilitatea, un sfat de luat în calcul este achiziționarea pieselor de mobilier vintage. Popularitatea acestor elemente este vizibilă prin numărul mare de magazine vintage, acolo unde poți găsi o gamă variată de piese de mobilier într-o stare foarte bună. Avantajul acestora este că sunt unice, rezistente, practice, te scapă de montat și protejezi natura. În plus, prețurile sunt accesibilie, iar dacă ești un bun negociator poate reușești să obții o ofertă bună.

3. Decorațiuni îndrăznețe

Naturalețea și simplitatea vor fi mereu la modă, dar acestea trebuie intercalate și cu elemente de decor îndrăznețe, care să aducă un plus de culoare și creativitate unei încăperi. Poți obține un astfel de efect cu ajutorul tablourilor canvas abstracte, care sunt ideale pentru a decora peretele oricărei încăperi. Fie că vrei un tablou ieșit din comun, cu nuanțe de roșu, mov sau albastru, fie că ești o fire mai conservatoare și te limitezi la un print neutru, un astfel de obiect decorativ nu va da greș niciodată.

4. Dă o notă personală spațiului

Așa cum am menționat și la început, indiferent de trendurile de sezon nu uita că locuința trebuie să te reprezinte. Gândește fiecare cameră într-un mod practic, punând pe primul loc nevoile tale de zi cu zi. Adaugă câteva elemente care să te reprezinte. Spre exemplu, dacă ești pasionat de modă nu te teme să aduci un manechin în living, acesta va fi mult mai apreciat decât alte piese care se înscriu perfect în regulile de amenajare interioară. Acesta este trendul care nu va trece niciodată, o notă personală va fi mereu apreciată și te va face să te simți relaxat în locuința ta.

În concluzie, pentru o locuință care să fie în trend ai nevoie de 4 reguli simple și ușor de implementat. Transformă-ți locuința într-un spațiu armonios, călduros și care să te reprezinte acolo unde prietenii și familia să vină cu drag.

Sursa foto: Freepik.com