Publicat: 28 Octombrie, 2019 - 10:31
Share

40 de copii din Parohia Pleasa si de la Scoala Generala nr.1 Gradistea au vizitat joi Muzeul Aviatiei Romane din Bucuresti. Tinerii au avut ocazia sa afle cum este viata de pilot chiar de la cei care piloteaza de mai bine de 10 ani doua dintre cele mai cunoscute avioane. Evenimentul a fost organizat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si face parte din programul “Ramaneti in scoala”

Valentin Ioardache, pilot din cadrul Bazei 90 Transport Aerian, le-a spus copiilor: "Nu este usor sa fii pilot. Sigur stiti ca exista avioane de transport, avioane de lupta, elicoptere. Munca este aceeasi peste tot, diferenta o face filozofia pe care o aduce zborul, lucrurile stau un pic diferit".

Aurelia Vochin, de la departamentul Relatii Publice al Muzeului Aviatiei Romane, a mentionat: "Muzeul National al Aviatiei Romane sustine acest proiect “Ramaneti in Scoala”si de fiecare data i-am primit cu drag si speram ca aceasta vizita sa reprezinte pentru ei o intalnire cu istoria, as putea spune ca reprezinta un moment istoric pentru unii dintre ei pentru ca ii auzeam spunand ca “daca Doamne Ajuta ajung pilot” si deja vinul s-a creionat. Mai tarziu peste ani vom vedea copiii care azi au vizitat muzeul si au descoperit lucruri foarte interesante, viitori piloti".

"Mi-a placut mult azi pentru ca am aflat multe lucruri despre avioane si daca voi ajunge pilot de avion, imi vor fi utile aceste lucruri. Ar fi foarte interesant sa zbor cu avionul, nu am mai fost pana acum la un muzeu de aviatie si mi s-a parut foarte interesant tot ce e aici", a spus un copil.

"As vrea sa fac o cariera daca nu in aviatie, in armata", a afirmat un alt elev.

"Mi-a placut cel mai mult ca am descoperit lucruri noi si o sa le spun parintilor ca a fost o zi minunata. Nu sunt sigur ca vreau sa ma fac pilot dar pare o meserie interesanta", a adaugat colegul sau.

Profesorul Ionela Dobre, Director la Scoala Gimnaziala nr.1 Gradistea, din judetul Ilfov, a specificat: "A fost o activitate deosebit de frumoasa, copiii au vazut exponatele, s-au bucurat si au fost mirati pentru ca altfel si le imaginau. Sunt convinsa ca le-a placut, multumim Patriarhiei Romane si de aceasta data pentru ceea ce face pentru noi si pentru ei".

 „Este o colaborare strânsă între voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și Forțele Aeriene Române. Suntem primiți cu mult drag la Muzeul Aviației. Este foarte important ca acești copii să afle oferta educa­țională a școlilor Forțelor Aeriene Române, pentru că un astfel de eveniment, o întâlnire cu piloții care să le vorbească de frumusețea meseriei lor, le poate schimba viața. La această activitate au participat atât copii de la Parohia Pleașa, cât și de la Parohia Gră­diștea, care provin din familii cu posibilități materiale reduse. Le-am oferit acestora, cu prilejul vizitei la Muzeul Aviației din București, câte un echipament sportiv constând în trening și adidași, dar şi produse bio”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.  

Preotul Marius Gheorghe, de la Parohia Pleasa, judetul Prahova, a concluzionat: "Armata si biserica tot timpul au lucrat impreuna pentru ca interesul nostru este sa ne aparam unii pe ceilalti si totodata sa dam dovada de altruism si de dragoste pentru cei de langa noi. Cred ca actiunea de astazi pentru ca au participat si copii din alta parohie nu a transmis un alt mesaj decat acela al unitatii, impreuna pentru ca impreuna suntem puternici, impreuna putem sa ne depasim conditia, putem sa ne descoperim calitatile si talantii pe care Dumnezeu i-a pus in noi si daca ne descoperim pe noi inseamna ca am implinit ceea ce Dumnezu a pus in inima fiecaruia dintre noi".

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României, Preafericitul Parinte Daniel, și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.