Publicat: 19 Iunie, 2017 - 11:42
Share

Programul Operațional Inițiativa pentru IMM-uri 2014-2020 (POIIMM), cu cofinanțare FEDR, în valoare de 100 de milioane de euro, sprijină întreprinderile mici și mijlocii prin garanții pentru credite noi de investiții și capital de lucru. Instrumentul financiar de tip garanție neplafonată este susținut prin resurse atât ale POIIMM, cât și ale Băncii Europene de Investiții și ale Uniunii Europene prin programul Horizon 2020. Valoarea totală a creditelor va fi de peste 500 milioane Euro, prin efectul de multiplicare specific instrumentului. 
Acordul de colaborare dintre Grupul BEI, Comisia Europeană și Guvernul României a fost semnat la București la 20 octombrie 2016. Finanțările pentru IMM vor fi acordate de băncile selectate prin apel deschis.  
La 21 iunie, se va celebra semnarea unor acorduri operaționale cu băncile: Raiffeisen Bank, ProCredit Bank, BCR, Banca Transilvania, BancPost și ING. În total, prin aceste acorduri se vor acorda credite IMM de aproximativ 400 milioane Euro. 
Evenimentul va fi gazduit miercuri, 21 iunie 2017, ora 15.00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, sala Nicolae Titulescu,  de către:
•    Andrew McDowell – Vicepreședinte, Banca Europeană de Investiții 
•    Roger Havenith - Deputy Chief Executive, Fondul European de Investiții 
•    Carsten Rasmussen - Head of Unit România, Direcția Generală Politici Regionale, Comisia Europeană, Bruxelles
•    Reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene
•    Reprezentanți ai conducerii băncilor: Raiffeisen Bank, ProCredit Bank, BCR, Banca Transilvania, BancPost și ING