Publicat: 13 Noiembrie, 2014 - 09:56

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit 41 de migranţi din Siria, ascunşi într-un tir condus de un cetăţean turc, care transporta role de poliester din Turcia către Cehia. 

În data de 13.11.2014, ora 04.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Mercedes, cetăţeanul turc Adem E., în vârstă de 42 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester, din Turcia pentru o firmă din Cehia.
În baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control asupra autocamionului, ocazie cu care au constatat că sigiliul aplicat era tăiat şi relipit. În urma controlului amănunţit efectuat asupra compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse printre marfa transportată, 41 de persoane, 40 bărbaţi şi o femeie, cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 şi 43 de ani.
La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au plecat în urmă cu câteva luni din ţara de origine şi au ajuns în Turcia, unde cu ajutorul unui cetăţean turc au fost urcaţi în camion fără ca şoferul să observe. Aceştia aveau ca destinaţie finală Cehia, unde urmau să plătească unui facilitator din Cehia suma de 10.500 de euro de persoană.  
Conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul şi cetăţenii sirieni au fost predaţi poliţiei de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.