5 octombrie 2022

42 de mandate de percheziţie domiciliară şi 24 de mandate de aducere

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 30 iunie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au pus în executare 42 de mandate de percheziţie domiciliară şi 24 de mandate de aducere, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Galaţi, Maramureş, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Iaşi, într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri publice.

În urma punerii în executare a celor 42 de mandate de percheziţie domiciliară au fost identificate şi ridicate 22 de telefoane mobile, aproximativ 60 de sisteme de calcul, precum şi suma de 46.550 de lei.

De asemenea, la una dintre adresele bănuiţilor au fost identificate două autovehicule de transport marfă, ce conţineau produse din carne cu termene de valabilitate modificate, acestea fiind indisponiblizate de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi.

Totodată, au fost puse în aplicare 24 mandate de aducere, bănuiţii fiind conduşi pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi asupra conturilor bănuiţilor, în vederea recuperării pagubei, până la concurenţa sumei de 1.571.687 lei, fiind aplicate până în prezent sechestre pe bunurile imobile şi conturi bancare în valoare de 1.571.687 lei, pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

În baza probatoriului administrat în cauză, a fost aplicată măsura reţinerii faţă de trei persoane şi măsura controlului judiciar faţă de alte două, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti