20 septembrie 2021

42 incendii forestiere stinse în Turcia

Incedii Turcia
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Turcia a reușit să stingă 42 din 63 de incendii forestiere în 21 de provincii. Acest lucru a fost anunțat de ministrul agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, pe Twitter, scrie ziarul Haberturk.

Un raport publicat de minister pentru 28-29 iulie a indicat faptul că au fost înregistrate incendii în 21 de provincii, inclusiv Adana, Antalya, Mugla, Mersin și Osmaniye. A fost posibilă stingerea a 42 de incendii,  21 de incendii continuând la aceasta ora.

Anterior, Bekir Pakdemirli a raportat patru decese în urma incendiilor: trei în provincia Antalya și unul în provincia Mugla, în regiunea Marmaris. Numărul total al victimelor este de 183 de persoane.

Șeful Statului turc, Recep Tayyip Erdogan, a spus că statul a mobilizat toate forțele posibile pentru a lupta împotriva incendiilor forestiere. Potrivit administrației prezidențiale turcești, peste 1,1 mii de unități de echipamente sunt implicate în stingerea incendiilor, inclusiv trei avioane amfibii ruse Be-200, trimise de la Moscova, in ajutorul pompierilor turci.

foto wowbiz
Ciprian Pop