9 mai 2021

48.000 de doze de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) au sosit astăzi în ţară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 28 aprilie a.c., au ajuns în România pe cale rutieră, o nouă tranşă de vaccinuri livrată de compania farmaceutică Johnson&Johnson, care constă în 48.000 de doze.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Reamintim că în data de 14 aprilie a.c. a fost recepţionată prima tranşă de 60.000 de doze Janssen de la compania Johnson&Johnson.

Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare şi iniţierea vaccinarii prin intermediul medicilor de familie începând cu data de 04.05.2021, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson se distribuie de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC) către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:

– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 10.000 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.000 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 10.000 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 10.000 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.000 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.500 doze.

* În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Grupul de comunicare al CNCAV

*** Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.