7 octombrie 2022

48 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 29 decembrie a.c., poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au pus în aplicare, pe teritoriul mai multor judeţe, 48 de mandate de percheziţie domiciliară, pentru săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Video: https://youtu.be/Cq4Stnhz5b8

La data de 29 decembrie, în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii”, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 16.000 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3 si P1, în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei.

Au fost înregistrate 99 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 112 infracţiuni, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.900 de lei.

Astfel, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Botoşani au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate 1.020 de kilograme articole pirotehnice, din categoriile P1, F1- F3.

Poliţiştii din Hunedoara au efectuat 9 percheziţii domiciliare şi au ridicat 750 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F3.

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Alba au desfăşurat 8 percheziţii domiciliare, iar cei din Dâmboviţa au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în urma cărora au ridicat 450 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Poliţiştii din Prahova au efectuat 3 percheziţii domiciliare şi o acţiune de prindere în flagrant delict, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 4.500 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Vrancea au desfăşurat 2 percheziţi domiciliare şi au ridicat 850 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 2 percheziţii domiciliare şi au ridicat 55 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1 şi F2.

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Olt au desfăşurat 2 percheziţii domiciliare, unde au descoperit 32 kg. de articole pirotehnice de diferite categorii.

Poliţiştii din Buzău au efectuat 2 percheziţii domiciliare şi au ridicat 40 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii. Totodată, au mai fost indisponibilizate, în urma aplicării unor sancţiuni contravenţionale, 269 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Mureş au desfăşurat 1 percheziţie domiciliară, fiind ridicate 5 kilograme de articole pirotehnice, din categoria F1.

Poliţiştii din Teleorman au efectuat 1 percheziţie domiciliară şi au ridicat 35 de kilograme de articole pirotehnice, din categoria F1, iar poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Ilfov au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi au confiscat 180 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

De asemenea, Poliţia Transporturi a indisponibilizat aproximativ 4.000 de kilograme de articole pirotehnice, în cadrul unui dosar penal.

În perioada 22 noiembrie – 29 decembrie a.c., în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii” au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 82.202 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare totală de aproximativ 3.075.700 de lei.

Au fost constituite 677 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 779 de infracţiuni, fiind aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 214.200 de lei.