Publicat: 27 Februarie, 2018 - 13:02

Circulaţia se desfăşoară în condiţii normale de iarnă pe străzile Sectorului 1. 48 de utilaje ale Companiei Romprest şi 167 de muncitori deszăpezesc, la această oră, arterele din Sectorul 1. La ora transmiterii acestui comunicat, se intervine cu precădere pe bulevardele principale şi pe străzile pe care sunt situate obiective sociale: spitale, sedii administrative etc. În cursul nopţii de 26 spre 27 februarie şi al acestei dimineţi s-a intervenit cu utilaje de mici dimensiuni şi pe străzile secundare, urmând ca după ce ninsoarea şi viscolul îşi vor mai pierde din intensitate să se intervină din nou pe aceste artere.

Totodată, muncitorii acţionează, cu precădere, pentru îndepărtarea manuală a zăpezii de pe trecerile de pietoni şi din zona staţiilor RATB. În plus, se îndepărtează zăpada de pe trotuare, cu ajutorul frezelor.

Pentru a nu mai întâmpina probleme cum au fost în această dimineaţă în zona străzii Popa Tatu, Primăria Sectorului 1 face un apel către cetăţeni ca în această perioadă să poziţioneze autoturismele astfel încât să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, combaterea poleiului, încărcat şi transport zăpadă.

În cursul nopţii trecute , 74 de utilaje au acţionat pentru îndepărtarea zăpezii şi pentru prevenirea formării de polei. Utilajele Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, au împrăştiat pe străzi, începând cu seara trecută, 270 de tone de sare şi 122 de tone clorură de calciu.
Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, 82 de utilaje dotate cu aparatură de ultimă generaţie (auto-cisterne, unimog-uri etc) ale Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire sunt gata să intervină, imediat ce condiţiile meteo o vor impune. Utilajele sunt dotate cu sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operaţiunii de deszăpezire

Intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după următorul program:

Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maximum 4 ore de la încetarea lor.

De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maximum 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.

Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgenţa 1, în maximum 8 ore de la încetarea intemperiilor.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde vor fi poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL - Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureştii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

În funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, vom reveni cu amănunte referitoare la deszăpezirea străzilor din Sectorul 1.

Tag-uri Nume: