Publicat: 30 Mai, 2019 - 12:55

482 grame bijuterii şi peste 1.100 bunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 482 grame bijuterii susceptibile a fi din aur şi argint şi 1.163 articole susceptibile a fi contrafăcute, textile, parfumuri şi încălţăminte, pe care doi cetăţeni turci şi cinci cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 1.163 articole textile, parfumuri şi încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute şi 482 grame bijuterii din metal galben (109 gr.) şi alb (373 gr.), susceptibile a fi din aur şi argint.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor susceptibile a fi contrafăcute sunt doi cetăţeni turci cu vârste de 33, respectiv 35 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să le comercializeze, nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

De asemenea, lucrătorii noştri au stabilit că bijuteriile aparţin unor femei din România, cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, care au declarat că au cumpărat bijuteriile din Istanbul, intenţionau să le ofere cadou rudelor şi prietenilor, dar nu deţineau documente de provenienţă şi autorizaţie pentru operaţiuni cu metale preţioase.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate, se ridică la suma totală de 170.325 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare" faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, iar cele cinci femei au fost sancţionate contravenţional, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.Comunicat de presă - IGPF

Tag-uri Institutii: