Publicat: 15 Noiembrie, 2017 - 08:38

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București Poliția Sectorului 4 — Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pun în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și un număr de 4 mandate de aducere, într-o cauză privind infracțiunea de șantaj.

În fapt, în cursul lunii octombrie a.c. reprezentanții unei societăți comerciale prestatoare de servicii au sesizat faptul că primesc multiple amenințări și că site-ul firmei este atacat în diverse forme, pentru a nu-și mai desfășura activitatea comercială.

Din investigațiile efectuate în cauză și în urma administrării materialului probator a reieșit că bănuiții, patru bărbați, i-ar fi amenințat pe reprezentanții firmei enunțate, cu scopul de a-i determina să închidă societatea.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 4.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Comunicat de presă - IGPR