16 octombrie 2021

„5 PENTRU 5”, organizat de Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, s-a încheiat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ultima seară din cadrul evenimentului „5 PENTRU 5”, organizat de Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, s-a încheiat în acorduri muzicale, prin cinci concerte desfăşurate simultan, în cinci locaţii reprezentative ale sectorului. Recitalurile de muzică au avut loc atât în aer liber, cât şi în perimetrul exterior al clădirilor sau găzduite chiar în interiorul acestora.

Pe platoul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, atmosfera serii a fost animată de o fuziune de stiluri muzicale – etno, folk şi jazz balcanic, prin Valentin Boghean, compozitor, muzician şi instrumentist din Republica Moldova, împreună cu band-ul format din 8 instrumentişti.

Fiecare participant la eveniment a păşit prin poarta timpului atunci când a intrat în curtea Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde concertul a fost susţinut de trupa D-l Goe, formată din 8 membri tineri şi plini de energie, abordând prin stilul lor muzical influenţe gypsy, folk, şi rock.

La Facultatea de Medicină au susţinut un concert electro acustic Adrian Nour împreună cu Trio Zamfirescu, interpretând piese cunoscute ale artiştilor naţionali şi internaţionali în stil clasic şi latino.

Curtea Facultăţii de Drept a fost învăluită de muzica tinerilor artişti lirici, cu invitatul principal, Alexandru Nagy. De asemenea, programul muzical a fost susţinut şi de artista Dora Gaitanovici împreună cu band-ul format din chitare electrice, pian, vioară şi percuţie.

Clădirea „The Ark” a găzduit în incinta sa, concertul susţinut de Quartet Adrian Naidin, aducând emoţiile cuvintelor, prin influenţe folk, în interpretări proprii.

Publicul a avut ocazia de a alege să participe la unul sau mai multe recitaluri din cadrul evenimentului „5 PENTRU 5”, în intervalul desfăşurării programului muzical, 20:00-22:00, clădirile fiind la o distanţă mică una faţă de cealaltă.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui public de aproximativ 1000 de persoane, cu vârste cuprinse între 5-80 de ani.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a luat parte la eveniment şi a petrecut ore bune alături de cetăţenii ce s-au alăturat şi ei concertelor şi bunei dispoziţii.