26 mai 2022

5 percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, la persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, la persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2019, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, structurat, bazat pe relaţii de rudenie şi interese comune, care ar fi acţionat în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracţiuni de trafic şi exploatare a unor victime, vulnerabile financiar şi emoţional.

Astfel, membrii grupării ar fi racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe victime minore şi majore, iar foloasele materiale obţinute ar fi fost însuşite, în totalitate, de către membrii grupării.

În urma percheziţiilor, 10 persoane au fost conduse la audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române