29 mai 2022

5 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe şi înşelăciune prin metoda ghicitului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Buzău, la persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe şi înşelăciune, prin metoda ghicitului. 4 persoane au fost reţinute.

VIDEO: https://youtu.be/gjK6jH-w4Xc

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbaţi, din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfăşurat activităţi de proxenetism, prin înlesnirea şi încurajarea practicării prostituţiei de către tinere, pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale.

De asemenea, în urma materialului probator administrat, a reieşit că, în perioada 2017-2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora, cu privire la faptul că ar deţine puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate.

Astfel, cele 4 persoane şi-ar fi însuşit, ilegal, foloase patrimoniale estimate la peste 1.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 3 autoturisme de lux, 24 de telefoane mobile, 21.710 lei, un laptop, 1.310 lire sterline, 850 de euro, înscrisuri şi documente, medii de stocare, dar şi bunuri susceptibile a face obiectul activităţii infracţionale.

12 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri.

Faţă de cei doi bărbaţi, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, iar faţă de cele două femei, s-a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prin metoda ghicit.

Persoanele reţinute urmează a fi prezentate instanţei, în cursul acestei zile, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău