Publicat: 26 Octombrie, 2020 - 13:42
Share

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Botoşani au efectuat, în cursul zilei de ieri, 25 octombrie, 5 percheziţii domiciliare în oraşul Darabani, judeţul Botoşani, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea traficului de droguri.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Botoşani, au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite pentru comiterea infracţiunii de cultivarea, producerea şi deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea vânzării.

În urma percheziţiilor, a fost ridicat aproximativ un kilogram de cannabis, precum şi diverse ustensile utilizate pentru realizarea vânzării drogurilor de risc, printre care şi un cântar electronic.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada martie - octombrie 2020, doi tineri, de 21 şi 25 de ani, ar fi procurat seminţe de cannabis şi ar fi înfiinţat o cultură, pe care ar fi îngrijit-o până în cursul lunii octombrie, când ar fi recoltat-o şi ar fi pus-o în podul unui imobil.

Aceştia ar fi înfiinţat cultura în scopul obţinerii de inflorescenţe de cannabis, destinate comercializării către diverşi consumatori.

Faţă de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La activităţi au participat şi jandarmi din Botoşani.