3 decembrie 2021

5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 06.10.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată şi instigare la spălarea banilor.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2018 – 2021, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, inculpatul a recrutat prin inducere în eroare cu utilizarea metodei „loverboy”, 3 persoane vătămate în scopul exploatării sexuale. Acesta, prin menţinere în eroare, le-a transportat şi cazat în locaţii închiriate pe teritoriul Germaniei, Belgiei, Elveţiei, Regatului Danemarcei, Regatului Ţărilor de Jos, unde prin constrângerea fizică şi psihică, le-a determinat să practice prostituţia, reuşind să obţină astfel aproximativ 380.000 euro.

Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională au fost fie cheltuite de către inculpat cu ocazia participării acestuia la jocuri de noroc clandestine, fie folosite pentru achiziţionarea prin intermediul unor interpuşi a unor bunuri, printre care şi un autoturism de lux.

La data de 06.10.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi, în urma cărora au fost ridicate mai multe sume de bani, 4 telefoane mobile, o sabie, un autoturism de lux, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Galaţi şi al jandarmilor din cadrul IJJ Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.