Publicat: 20 Decembrie, 2017 - 09:33

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 5 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunii de delapidare, cu consecinţe deosebit de grave.

La data de 20 decembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 5 percheziţii, la membrii unei grupări infracţionale, specializată în comiterea infracţiunii de delapidare, cu consecinţe deosebit de grave.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă faţă de 3 persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz.

Din primele verificări a reieşit că, membrii acestui grup infracţional organizat aveau drept scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceştia şi-ar fi promovat interesele. 

Gruparea infracţională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menţinerii în funcţiile de conducere pe care le deţineau.

În perioada 2005-2016, membrii grupului infracţional organizat ar fi devalizat persoana vătămată, în beneficiul altei clinici medicale private.

Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei. Comunicat de presă - IGPR

 

Tag-uri Nume: