3 decembrie 2021

5 seriale cu detectivi pe care merită să le vezi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Serialele cu detectivi au un farmec aparte, iar dacă ești fanul acestui gen iată 5 titluri pe care merită cu adevărat să le vezi.

Recomandările sunt următoarele:

  1. The Killing – Acțiunea din acest serial are loc în Seattle, unde detectivii Sarah Linden (Mireille Enos) și Stephen Holder (Joel Kinnaman) încearcă să rezolve mai multe crime. Deși au probleme în viața de zi cu zi și nu sunt tocmai profilul ideal al unui detectiv, ei își folosesc abilitățile pentru a rezolva cazurile. Acest serial a avut patru sezoane și s-a încheiat în 2014. Ultimele două sezoane au fost comandate de Netflix, care a simțit potențialul său. The Killing este inspirat dintr-un serial danez pe nume Forbrydelsen, care a avut un succes major în această țară.

 

  1. CSI: Crime Scene Investigation – Este unul dintre cele mai cunoscute seriale cu detectivi din istorie și a avut, în această versiune, nu mai puțin de 15 sezoane, iar audiențele obișnuiau să treacă și de 26 de milioane de oameni. A rulat între 2000 și 2015 și este un titlu de referință când vine vorba despre serialele cu detectivi. Tocmai din aceste motiv au apărut și alte producții precum CSI: Miami, CSI: NY, CSI: Cyber, CSI: The Experience, iar în curând va apărea și CSI: Vegas. În plus, în 2019 a fost lansat inclusiv un joc de casino în această franciză. Denumit CSI: Crime Scene Investigation, jocul produs de Skywind este inspirat din serialul cu același nume, astfel că printre simboluri se află personajele principale. Desigur, sunt și alte simboluri precum un pistol, un glonț, o lupă, lanternă, și o eprubetă, obiecte ce fac parte din arsenalul oricărui criminalist și îi introduc pe pasionați în atmosfera serialului în timp ce se distrează.

 

  1. Narcos – Acțiunea din acest serial îi urmărește pe agenții DEA în timp ce îi „vânează” pe Pablo Escobar și frații Rodriguez, ultimii fiind liderii cartelului Cali. Au fost în total trei sezoane, lansate între 2015 și 2017 de Netflix. În primele două, lupta s-a concentrat pe prinderea lui Pablo Escobar și pe destructurarea cartelului Medellin. Apoi, în sezonul trei s-a trecut la cartelul Cali. Acțiunea a fost la cote înalte în Narcos, care e unul dintre cele mai bune seriale din istoria Netflix. În plus, succesul acestei serii i-a determinat pe cei de la Netflix să creeze un spin-off, denumit Narcos: Mexico. Aici, acțiunea îi prezintă pe agenții DEA în timp ce încearcă să destructureze cartelurile din această țară.

 

  1. True Detective – Sunt puține seriale care se pot lăuda că au avut distribuții atât de bune precum True Detective. În primul sezon, în rolurile principale s-au aflat Matthew McConaughey, în al doilea Colin Farrell, Vince Vaughn și Rachel McAdams, în timp ce în sezonul cu numărul 3 fanii i-au putut vedea pe Mahershala Ali și Carmen Ejogo. În primul sezon, detectivii urmăresc un criminal în serie din Louisiana, în al doilea un politician corupt, în timp ce în al treilea mai multe crime din Arkansas. Serialul creat de HBO are un scenariu foarte bine pus la punct, în special în primul sezon, despre care fanii cred că a fost cel mai bun. Dar pentru pasionații de seriale cu detectivi cu siguranță True Detective este un titlu ce nu trebuie ratat.

 

  1. Fargo – Acest serial în care este prezent și ceva umor negru, astfel că are și momente de divertisment. Fargo a avut patru sezoane. Primele două au rulat în 2014 și 2015, al treilea în 2017, în timp ce al patrulea tocmai în 2020. Este un serial care s-a bucurat de recenzii foarte bune și care a primit 51 de premii în total. Nu există o confirmare până în acest moment pentru sezonul 5 din Fargo, dar presa externă scrie că sunt șanse mari să fie lansată.