25 mai 2022

„50 AND SWINGIN’ „: Concert aniversar BERTI BARBERA, alături de BIG BAND-ul RADIO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 27 ianuarie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va deveni scena unui frumos concert aniversar de jazz: apreciatul solist vocal BERTI BARBERA sărbătoreşte 50 de ani printr-un eveniment prezentat alături de BIG BAND-UL RADIO, dirijat de IONEL TUDOR.

Despre concertul său sugestiv intitulat „50 and swingin'”, BERTI BARBERA declară:

„50, o cifră plină, care poate defini tot felul de repere, ne punctează cicluri existenţiale şi ne oferă prilejul celebrării. O cifră rotundă, cum se spune, care printre altele ne dă iluzia jumătăţii vieţii, deşi am cam trecut binişor de acel moment. Oricum, e un eveniment care merită marcat prin bucurie, împărţită generos cu ceilalţi.

Nu cred că există o ocazie mai bună de a sărbători vârsta de 50 de ani: cu un concert la Sala Radio, alături de Big Band. Un moment unic, marcat de un vârf al activităţii muzicale. Prieteni în sală, prieteni pe scenă şi un concert aniversar. Sărbătoresc cântând, aşa cum dintotdeauna mi-a plăcut. 50 de ani de viaţă, dintre care pe 30 i-am petrecut studiind fenomenul muzical din interior, trăind imensa bucurie de a fi pe scenă sau în studio. Mai mult, acest concert îmi oferă posibilitatea de a-mi extinde repertoriul şi de a-mi declara intenţia de a aborda un repertoriu mai apropiat de jazz, de swing, de pulsaţia care reflectă cel mai clar comunicarea profundă şi fluentă, fluxul comun din interiorul unui grup muzical. 50 and swingin’! E clar că nu se putea mai bine!”

Pe afişul serii de regăsesc piese ca LET THE GOOD TIMES ROLL, THE DIRTY BOOGIE, WHEN IT RAINS IT POURS, EARLY IN THE MORNING, THIS CAT IS ON THE HOT TIN ROOF, THAT’S LIFE, LATE IN THE EVENING, FEVER ş.a.

Cu un spectru vocal flexibil şi cu un instinct ritmic care îi oferă posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, Berti Barbera reuşeşte, cu multă pasiune, dezinvoltură şi umor, să dea o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese muzicale pe care o abordează. Din discografia sa fac parte titluri ca: RADIO BIG BAND BLUES – LET THE GOOD TIMES ROLL – 2002, Confident Stories – Live In Timişoara – 2005 (alături de Nicu Patoi), Flick Flack – Live at the Philharmonic – 2006 (alături de 4Given), BIG BAND BOOGIE – 2007 ş.a.

Berti Barbera este şi un apreciat realizator şi prezentator de emisiuni radio şi tv şi a prezentat, de asemenea, numeroase festivaluri de jazz şi de blues. A fost coprezentator, alături de Iulian Vrabete (Holograf) al emisiunii muzicale „Taverna”, difuzată săptămânal pe TVR 1 şi gazda „Nopţilor Albe de lângă Biserica Neagră”, emisiune muzicală în direct, din cadrul festivalului „Cerbul de Aur”. S-a bucurat, de asemenea, de ipostaza de realizator şi prezentator al emisiunilor „Berti Barbera vă recomandă”, „CD Man Berti Barbera” şi „Jazzy Hour” la Radio România Muzical şi, în aceeaşi ipostază, a fost apreciat în cadrul emisiunii „Blues Drop” de la Rock FM. A semnat articole de specialitate în publicaţii ca Stage Pass, Musical Report, Art&Roll, Revista Radio, Sunete, Time Out, Dilema Veche etc.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, şi în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt disponibile şi în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman şi pe terminalele Selfpay. Online, puteţi plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în ţară.