Publicat: 6 Iulie, 2015 - 17:27
Share

Polițiștii de frontieră tulceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând un cetățean român care transporta, cu un autoturism marca Volkswagen Golf, cantitatea de 50 kilograme pește fără documente justificative.

În data de 03.07.2015, în jurul orei 11,00, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au oprit pentru control, în zona de competență, un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de M.I.V. în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Neamț.

În autoturism a fost găsită cantitatea de 50 kilograme de pește din speciile caras, biban, știucă și somn pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de pește, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'deținere și transport a peștelui fără documente legale', faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din OUG 23/ 2008, modificată și aprobată prin Legea 317/ 2009.

Purtător de cuvânt al STPF Tulcea

Inspector principal de poliție — AGIGHIOLEANU NATALIA