Publicat: 9 Ianuarie, 2018 - 10:23
O fetiţă nevăzătoare: Am nevoie de rechizite şi alte cele, însă în Braille

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au distribuit 50 de pachete cu mezeluri, fructe şi alte alimente de bază mai multor familii din localitatea Grădiştea, judeţul Prahova. Este vorba despre cazuri sociale, familii monoparentale, cu mulţi copii sau persoane cu probleme serioase de sănătate şi venituri economice modeste. Cazul unei fetiţe care de la o vârstă fragedă este nevăzătoare şi orfană a atras atenţia voluntarilor în mod deosebit. De altfel, aceştia au promis să o ajute, în continuare, cu tot ce va fi necesar pentru ca ea să îşi continue fără probleme studiile la o şcoală specială din Bucureşti.

 

Danut Viorel Pruna, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a declarat:
"Iata ca am revenit in aceasta comunitate, in localitatea Gradistea. Daca in trecut am venit aici cu "Campania Sanatate pentru sate" cu mai multi medici cu diferite specializari si ne-am ingrijit de starea de sanatate a acestei comunitati, de data aceasta am venit cu mai multe produse animale de baza, mezeluri si fructe pentru a ajuta cazurile sociale: familiile monoparentale, familiile cu multi copii, familii nedeplasabile si alte cazuri. Un caz care m-a impresionat pe mine foarte mult este acela al unei fetite care de la o varsta frageda este nevazatoare, si-a pierdut ambii parinti si e crescuta de bunici. Zilnic, acesti bunici merg impreuna cu fetita la Bucuresti pentru ca aceasta studiaza la o scoala speciala. De altfel, ei se deplaseaza zilnic cu microbuzul pe o distanţa atata de mare şi se trezesc la primele ore ale diminetii". 

 

"Vizita voluntarilor este un lucru foarte frumos si va multumesc pentru tot. M-am emotionat la inceput, nu credeam ca o sa veniti, mi-a zis Parintele ca o sa veniti si m-am bucurat. Merg la scoala la Iancului, iau 330 de la capat, pana la Piata Iancului si de acolo iau 135 si 311. Merg impreuna cu bunicul. Am nevoie de rechizite si alte cele, insa in Braille", a declarat Maria.

 

Bunicii fetei o sprijină din tot sufletul lor ca să studieze şi să ajungă un om puternic şi independent. "Maria este o fetita frumoasa si desteapta si inteligenta. Mama Mariei s-a dus la Domnul de 4 ani si jumatate. Eu si bunicul suntem cu ea, la scoala, peste tot", a spus bunica Mariei. Voluntarii au mers din casă în casă şi au împărţit peste 50 de pachete cu mezeluri şi fructe locuitorilor din comuna Jugureni, din Judeţul Prahova! Pachetele sunt compuse din: 1 kg orez, 1 kg de zahar, 1 litru de ulei, 3 banane, 3 portocale, 3 mere, un kg de crenvurștii, un kg de carnati şi un baton de parizer la un kg. Sponsorul tuturor produselor este producătorul de mezeluri ALDIS SRL.

 

"Vizita voluntarilor am primit-o foarte bine. Sunt despartita, am 3 copii, castig minim pe economie, 1250 lei, sunt asistent personal pentru copilul meu care a facut o meningita la 7 luni si a ramas cu sechele, nu aude, nu vorbeste. Multumim frumos, la multi ani si un an mai bun!", a menţionat o beneficiară.

 

"Avem sase copii, aceasta este familia noastra, ceea ce ne dorim in viata. Sotul lucreaza, ne descurcam si mai greu si mai bine. Ne descurcam din salariul lui si din alocatii, eu sunt casnica", a adăugat o altă localnică.

 

"Va multumesc pentru produse, bogdaproste! Ne descurcam binisor, am 2 surori, una la Bascani si una in Prahova, eu stau cu maica-mea si ne descurcam binisor. Am pensie ca am lucrat, mama are si ea pensie ca a lucrat la CAP. Batrana are 88 de ani", a specificat un consătean. 

 

Cazurile sociale în Grădiştea sunt numeroase, iar voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi-au dat silinţa să ducă daruri cât mai multor familii nevoiaşe.

 

"Chiar nu ne asteptam sa vina cineva la noi. Suntem o familie de 5 persoane si nu avem curent, dar ne descurcam cu generatoare, cu ce se poate", a menţionat o persoană.

 

 

În acelaşi context, vecina acesteia a adăugat: "Avem 2 baieti si o fata si ne descurcam bine pentru ca sunt copii cuminti. Asculta si ei stiu ca nu avem posibilitati. Unul din baieti, clasa a X-a, la liceul Tehnologic Industrial, ii place scoala si vrea sa devina mecanic auto. Vrea sa aiba service-ul lui".

"Avem o familie frumoasa, 3 fetite, cea mare clasa I, mijlocia la gradinita si cea mica are sase luni. Nu avem curent electric deloc, dar ne descurcam cu o baterie de masina. Degeaba ai bani daca nu ai valori si nu ai o familie frumoasa", a arătat o altă femeie.

 

Sărăcia este foarte mare la Grădiştea! Numeroase familii le-au spus voluntarilor că nu sunt racordaţi la reţeaua publică de curent electric.

"Multumesc voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului ca au venit aici la noi. Nu ne gandeam la asa o surpriza, ca nu ne gandeam, ca noi nu aveam de ce sa ne gandim. Ne descurcam cu ce da Dumnezeu, ne rugam la Dumnezeu. Avem 3 nepoti, unul mic de 5 luni, doi mai mari si e greu. E destul de greu, dar mergem inainte, ce sa facem. Nu avem curent, avem niste baterii si le mai incarcam pe la vecini. Noaptea mai aprindem o candela, ce sa facem, ca se mai trezeste baiatul noaptea", a punctat un localnic, care a primit voluntarii cu multă bucurie.

 

"Am doi copii, ma descurc greu. Mai lucrez prin sat si mai primesc cate un ban. Sotul nu mai e, ii cresc singura. Doamne Ajuta!", a mai spus o altă persoană vizitată de către voluntarii PCMN.

 

Familiile aflate pe listuţa voluntarilor spre a fi vizitate au fost selectate de către părintele paroh Alexandru Popescu, de la Parohia Gradistea, care cunoaşte foarte bine situaţia socială a comunităţii pe care o păstoreşte.

"Doamne Ajuta si La multi ani! Am primit cu bucurie aceasta vizita a voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, stiut fiind faptul ca parohia Gradistea este limita judetului Ilfov si avem cazuri sociale si care necesita atentie. In al doilea rand ne-am bucurat de implicarea Parintelui Patriarh Daniel pentru care ii multumim. Multumim si voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Familii sarace, familii care nu au posibilitati s-au bucurat, astazi, la sarbatoarea Bobotezei nu doar de agheasma pe care am impartit-o la biserica, ci si de daruri. Darurile au ajuns si vor ajunge mare parte dintre ele la familii care au copii si care nu au posibilitati financiare si nu pot sa le ofere necesarul de care au nevoie", a punctat parintele Alexandru Popescu, de la Parohia Gradistea.

 

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au mai distribuit 80 de pachete cu mezeluri şi fructe enoriaşilor din parohia Matiţa şi peste 100 de pachete pentru cei arondaţi parohiilor Jugureni şi Marginea Pădurii, din judeţul Prahova.
 
Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Localizare: 

Geolocation is 44.6667, 26.299999999999955

Tag-uri Nume: