Publicat: 20 Februarie, 2015 - 08:27

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu a găzduit joi, 19 februarie 2015, lansarea cărții' 50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene', de Marinela Vasilică Ardelean.

Realizarea cărții a fost susținută de ambasadorii ambelor țări, dar și de specialiști din domeniul enogastronomiei.

Marinela Vasilica Ardelean a asociat 50 dintre cele mai reprezentative vinuri românești cu 50 de preparate culinare italiene. În acest demers au fost implicati 18 producători români de vinuri și 18 restaurante din Italia, din care peste 11 au stele Michelin.

Autoarea cărții a fost desemnată în 2014 cel mai bun somelier al României, este semifinalistă la concursul mondial al somelierilor de la Londra din anul 2013 si finalistă a concursului Ambassadeurs du Champagne 2013. Ea a obtinut recent titlul de Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

'Această carte a fost un vis care prin determinare și curaj a devenit realitate. Am vrut să împărtășesc oamenilor bucuria descoperirii vinurilor românești. Este o selecție nu neapărat a celor mai bune vinuri, ci a vinurilor cele mai reprezentative pentru România.', a spus Marinela Vasilica Ardelean.

Cartea '50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene' este laureată a premiului la nivel național pentru România în anul 2014 la categoria Best Wine Book Translation, acordat de Gourmand Drinks Awards și va reprezenta România la finala mondială a concursului care va avea loc în Yantai, Capitala Vinului din China, în timpul Festivalului Grapes by the Sea din iunie 2015.

Direcția de Comunicații și Marketing Specialist Relatii Publice,

Daliana Drăguțescu