Publicat: 23 Decembrie, 2017 - 14:33

A fost sărbătoare, vineri seara, în localitatea Pleașa, din județul Prahova. Sute de oameni s-au bucurat de un spectacol de Crăciun organizat la Căminul Cultural din localitate, de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în parteneriat cu Parohia Pleașa. De la un asemenea eveniment nu putea lipsi Moș Crăciun. Spre bucuria sutelor de copii adunați la spectacol, acesta a venit încă de la începutul evenimentului. 

 

În deschiderea spectacolului, corul parohial al Parohiei Pleașa, condus de părintele Marius Gheorghe, a susținut un mini-concert de colinde.
Au urmat apoi membrii Corului „Cununița Muntenească” condus de profesorul Adela Dumitrache, de la Liceul de Artă „Carmen Sylva” și de la Colegiul Național „I.L. Caragiale”, din Ploiești. Aceștia au susținut un concert de colinde reprezentantive din mai multe zone ale țării. 

 

"Mergem din casa in casa și mai ales prin biserici și îl slăvim pe Dumnezeu, atât în perioada nașterii pruncului Iisus, cât și atunci când acesta este răstignit pe cruce. Mergem permanent și cântăm pentru că prin muzică oamenii înțeleg mult mai bine mesajele. Este ultimul spectacol pe care noi îl dăm în această perioadă și vreau să vă spun că a fost un public cald. A fost apoteotic", a declarat profesorul Adela Dumitrache, coordonatorul Corului „Cununița Muntenească” din Ploiești.

 

Un moment inedit a fost susținut de Ansamblul „Mugur de fluier”, condus de profesor Ionel Iordache. Aceștia au pus în scenă mai multe tradiții populare românești specifice acestei perioade, printre care capra și ursul.

În continuare, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au susținut un moment artistic ce a cuprins atât colinde, cât și cântece din repertoriul internațional specifice sărbătorilor de iarnă.

 

"Am venit aici cu multa dragoste, cu multa bucurie la acesti copii minunati! 350 de copiii, un numar foarte mare pentru o comunitate! Stiu eu, o comunitate mica si cu copii frumosi, cu oameni frumosi, pe care Parintele Marius Gheorghe ii pastoreste cu multa, multa dragoste. Si chiar si mai mult de atat: cu multa intelepciune! Oamenii il iubesc foarte mult! Se pare ca s-au schimbat foarte multe lucruri in scurt timp aici in Pleasa. M-au impresionat chiar si corul. Corul de aici din Pleasa, care am inteles ca dupa 5 ore de pregatiri, a facut aici un spectacol minunat.  Avem de la Mos Craciun avem foarte multe actiuni social-filantropice si asta se intampla in special datorita Parintelui Ciprian Gradinaru, care pastoreste acesti voluntari si care a creat o catedrala vie, o catedrala care se plimba in diverse orase, in diverse comune, sate si care aduce bucurie foarte multa localnicilor prin activitatile care le desfasoara: prin campania Sanatate pentru sate care alina cumva durerea oamenilor, faptul ca ei sunt departe de spitale, prin campaniile de preventie si prin foarte multe actiuni social-filantropice. Practic, aceasta catedrala nu este doar acolo, langa Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, aceasta Catedrala este vie si este peste tot prin tara!", a declarat Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

La final, toți copiii prezenți la spectacol au primit din partea lui Moș Crăciun, daruri.

 

"Ne aducem aminte de colindele stramosilor nostri pe care astazi le-am auzit din glasurile copiiilor, copiii care ne-au vestit si ne-au binevestit Nasterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, un moment in care orice crestin trebuie sa constientizeze ca Biserica este a lor, ca Biserica nu este doar a slujitorilor, ci Biserica este a tuturor, ca Biserica nu inseamna doar noi slujitorii, ci Biserica inseamna si poporul si ca datorie fiecarui crestin este, ca in aceasta perioada, sa se bucure de colindele noastre traditionale romanesti, sa participe la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. Si, totodata, cei care primesc dezlegare de la duhovnic sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului. In aceata seara mi-am dat seama ca mana care daruieste este mana sfintitoare a lui Dumnezeu, stiind ca Dumnezeu imprumuta mainile oamenilor atunci cand vine in ajutorul semenilor. La fel a lucrat Dumnezeu si in aceasta seara cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si cu dragostea si sprijinul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. N-am fi reusit sa aducem bucurie in aceasta seara fara sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului! A fost o seara in care cu adevarat am simtit ca Hristos se Naste tainic in inimile noastre ale tuturor si ne bucuram ca am putut sa fim alaturi de copiii din Parohia noastra prin oferirea a peste 500 de cadouri pe care Mos Craciun le-a adus cu ajutorul bunului Dumnezeu in acesta seara", a puncat pr. paroh Marius Gheorghe, Parohia Pleasa, judetul Prahova.

 

Localizare: 

Geolocation is 45.0040015, 26.068798799999968

Tag-uri Nume: