4 februarie 2023

56 de cetăţeni străini, depistaţi ascunşi în mai multe mijloace de transport, la ieşirea din ţară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II au depistat 56 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei autoutilitare conduse de cetăţeni români.

* În perioada 21-24 ianuarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, şoferi ai unor autoutilitare înmatriculate în România. Unul dinte ei transporta o cutie de viteze pentru o societate comercială din Germania, iar celălalt cutii din carton cu destinaţia Austria.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv într-un loc special amenajat, în total, 31 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Sri Lanka, India, Pakistan şi Nepal) cu vârste cuprinse între 22 şi 49 de ani.

* De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, colegii noştri au efectuat controlul asupra unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un cetăţean român ce transporta paleţi din România în Austria. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, printre cutii, 25 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh şi Nepal, cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.
Comunicat de presă –

Sursa foto Politia de Frontiera