3 decembrie 2021

593 de focşăneni au primit alimente şi produse de igienă prin POAD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Focşani a distribuit pachete cu produse alimentare şi de igienă destinate celor mai dezavantajate persoane, conform criteriilor stabilite de Guvernul Orban. Astfel, prin Ordonanţa de Urgenţă nr 84/2020, Guvernul României specifică în mod clar categoriile de persoane care beneficiază de aceste pachete, după cum urmează:

a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Pachetele au fost împărţite beneficiarilor pe bază de buletin, după un program bine stabilit, din depozitul aflat în incinta Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Focşani.

Astfel, în intervalul 04.03-22.03.20121 Primăria Municipiului Focşani au fost distribuite produse după cum urmează:

– Produse alimentare
beneficiari ASF 498 persoane
beneficiari VMG 89 persoane

-Produse de igienă
beneficiari ASF 509 persoane
beneficiari VMG 84 persoane.

Numărul total al persoanelor care au beneficiat aceste ajutoare este de 593.