Publicat: 19 August, 2016 - 15:31
Share

În scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au efectuat, în data de 18 august a.c., o acţiune în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Vrancea-Poliţia municipiului Focşani şi inspectori de muncă din cadrul ITM Vrancea pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. 
Astfel, în cadrul acţiunii au fost depistați desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale șase bărbați, cinci cetățeni străini și unul cu dublă cetățenie. 
Persoanele au vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani și sunt originare din Republica Moldova. 
Străinii au intrat legal pe teritoriul României, cu paşapoarte biometrice, document care le permite o şedere pe teritoriul ţării de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă. 
De asemenea, pentru cetăţenii moldoveni angajatorul nu a solicitat avize de muncă sau de detaşare, încălcând astfel prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea şi detaşarea străinilor pe teritoriul României. 
Urmare a celor constatate, faţă de societatea comercială sunt în desfăşurare activităţi în vederea săvărșirii infracţiunii prevăzute de art.264 (al) 4 din Legea 53/2003 – Codul Muncii privind “ …primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract de muncă “.
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea muncii ilegale a străinilor, atrăgând atenţia cetăţenilor străini şi angajatorilor, să acorde interes reglementării legale a angajării pe teritoriul României. 
Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în ţara noastră a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.