Publicat: 14 Noiembrie, 2017 - 09:45

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București Poliția Sectorului 1 — Serviciul de Investigații Criminale cu sprijinul Secțiilor 1-4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și un număr de 4 mandate de aducere, într-un dosar în care se instrumentează săvârșirea infracțiunilor de proxenetism.

Din investigațiile efectuate în cauză și în urma realizării perchezițiilor domiciliare efectuate la adresele suspecților a rezultat presupunerea rezonabilă că aceștia, în decursul anului 2017, au înlesnit practicarea prostituției mai multor femei, cu scopul de a obține foloase materiale injuste. Astfel, suspecții postau pe un site, la rubrica 'Matrimoniale', anunțuri cu caracter explicit sexual în vederea racolării clienților pentru locațiile unde se întrețineau relațiile sexuale contra cost sau ofereau protecție, dar și transport la adresele de domiciliu ale clienților sau la hotel.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 1.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comunicat de presă - DGPMB