7 decembrie 2021

6 percheziţii domiciliare într-un dosar privind trafic de persoane şi proxenetism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 19.05.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Iaşi şi Tulcea, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2019 – 2021, prin utilizarea metodei „loverboy”, cei 4 suspecţi au recrutat mai multe persoane vătămate minore şi majore, pe care le-au cazat în diferite locaţii şi le-au determinat la practicarea prostituţiei, cu scopul de a obţine foloase patrimoniale.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, diverse sume de bani şi un autoturism.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.