10 august 2022

60 de ani de la înfiinţarea primei structuri logistice navale din judeţul Tulcea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secţia 325 Logistică a organizat vineri, 1 aprilie, în portul militar Tulcea, o ceremonie militară, cu prilejul aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea primei structuri logistice navale din judeţul Tulcea.

Din partea conducerii Forţelor Navale Române, a fost prezent la activitate contraamiralul de flotilă Daniil TRICĂ locţiitor pentru resurse al şefului Statului Major al Forţelor Navale. Acesta a transmis felicitări conducerii şi întregului personal al Secţiei 325 Logistică Tulcea pentru realizările obţinute, urându-le tuturor multă sănătate şi putere de muncă pentru realizarea obiectivelor propuse în continuare, prin proiectarea unor parametrii de performanţă adaptaţi la contextul actual de securitate.

Secţia 325 Logistică a fost înfiinţată la data de 28 martie 1962, prin transformarea Detaşamentului de aprovizionare nr. 5, în subordinea Brigăzii 24 Fluviale. De-a lungul timpului, această structură logistică a Forţelor Navale Române a parcurs un amplu proces de transformări, reorganizări şi modernizări. În prezent, această structură este subordonată Bazei Logistice Navale „Pontica” şi asigură suportul logistic necesar unităţilor Forţelor Navale Române din judeţul Tulcea în vederea desfăşurării acţiunilor militare, în nordul Dobrogei, pe Dunăre şi în Delta Dunării.

Principalele activităţi desfăşurate de către personalul Secţiei 325 Logistice sunt achiziţiile de tehnică, alimente şi materiale, asigurarea mentenanţei la navele militare fluviale din Tulcea şi la echipamentele din dotare, realizarea de reparaţii şi andocări, remorcaj, asigurarea de asistenţă medicală şi religioasă pentru angajaţii Forţelor Navale din Judeţul Tulcea, sprijinirea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, prin acţiuni umanitare, precum şi prin acţiuni de căutare şi salvare pe fluviul Dunărea.