Publicat: 5 Ianuarie, 2016 - 11:43
Share

Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistentia Sociala a Municipiului Bucuresti, distribuie si in aceasta seara, prin intermediul echipelor mobile, ceai, supa calda si imbracaminte groasa persoanelor fara adapost care refuza cazarea in centrele sociale ale Municipalitatii. Actiunea va incepe la ora 22.00, in zona Garii de Nord.  

Odata cu scaderea temperaturilor, Primaria Capitalei, prin DGASMB, a intensificat actiunile de identificare si adapostire a oamenilor strazii, astfel incat acestia sa fie cazati in centrele sociale ale Municipalitatii. Astfel, pe parcursul noptii, 28 de persoane gasite in strada au fost transportate de echipajele Politiei Locale in centrele de protectie sociala ale primariei.

In acest moment, 600 de persoane fara adapost sunt cazate in cele doua centre ale Municipalitatii,  508  in Complexul integrat de servicii sociale Theodor Pallady si alte 92 in centrul din Berceni.

Reamintim ca, pentru eventuale probleme generate de inghet sau ninsoare, Primaria Capitalei pune la dispozitie numerele de dispecerat 0800.800.868 si 021.9844. Totodata, Primaria Capitalei adreseaza un apel bucurestenilor sa sesizeze la aceste numere de telefon prezenta pe strada sau in scarile blocurilor a unor persoane fara adapost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliția Locală și transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei.