Publicat: 21 Februarie, 2019 - 13:08
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice, cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 70.200 lei.

* Ieri, 20 februarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii Crăciuneşti, judeţul Maramureş, mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi s-au întors pe teritoriul statului vecin. Au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 58.500 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

* Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au descoperit în apropierea frontierei de stat două colete cu ţigări care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.000 pachete, în valoare de 11.700 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articole de vestimentaţie şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la Brodina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina -I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit într-un autoturism condus de un cetăţean român, articole de vestimentaţie şi parfumuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 5.000 lei, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră.

În data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au executat o misiune specifică pe comunicaţia D.J.209G (pe raza comunei Brodina) şi au oprit pentru control un autoturism marca Audi A8, condus de cetăţeanul român Remus H., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

În urma controlului efectuat, lucrătorii noştri au observat în autoturism mai multe articole vestimentare şi parfumuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute şi pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

S-a luat măsura conducerii bărbatului şi autoturismului la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de 77 bucăţi articole vestimentare (pantaloni, tricouri, jachete) şi 23 parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 5.000 lei, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma celor constatate, persoanei în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, lucrare care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluţionării legale. Comunicat de presă - ITPF Sighetu Marmaţiei

Tag-uri Institutii: