13 august 2022

61 teatre, opere şi filarmonici din 30 de judeţe au primit, în total, 132.407.000,18 de lei

curs piata valutara
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul, la propunerea MDLPA, reechilibrează finanţarea a 61 de teatre, opere şi filarmonici din ţară

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, o nouă Hotărâre privind repartizarea sumelor corespunzătoare cotei de 2% din impozitul pe venit pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante.

Astfel, 61 teatre, opere şi filarmonici din 30 de judeţe au primit, în total, 132.407.000,18 de lei, anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul a declarat: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei vine din nou în sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale care nu au capacitatea financiară pentru a susţine toate cheltuielile legate de asigurarea funcţionalităţii şi a investiţiilor din cadrul acestor instituţii culturale, dar pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale reprezintă un beneficiu pe termen lung.

După cum este cunoscut, în data de 6 octombrie a.c., au fost alocate alte 133.960.000 lei pentru instituţii de cultură din 34 de judeţe.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la data de 10 decembrie 2021, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole şi vin în sprijinul acestora în condiţiile în care finanţarea altor instituţii de cultură din judeţe este asigurată din bugetul Ministerului Culturii.

Anexă: Repartizarea sumelor pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţe, respectiv teatre, opere şi filarmonici.