Publicat: 13 Decembrie, 2016 - 12:05
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit într-un container sosit din Slovenia în Portul Constanța Sud Agigea, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Constanța, 65.000 pachete țigări, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 650.000 lei.

În data de 12.12.2016, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, un control amănunțit asupra mărfurilor sosite cu un container din Slovenia în portul Constanța Sud-Agigea, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Constanța.

Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanța. În urma controlului efectuat au fost descoperite 65.000 pachete țigări ce purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Țigările, în valoare totală de 650.000 lei dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate', faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Subinspector de poliție
Alexandru ION