8 august 2022

67 de locuitori au depus proiecte ce pot primi finanţare de 1,2 milioane de lei de la Primăria Sectorului 6

Distribuie pe rețelele tale sociale:

67 de locuitori au depus proiecte ce pot primi finanţare de 1,2 milioane de lei de la Primăria Sectorului 6. Ideile inedite ale oamenilor

Locuitorii Sectorului 6 se întrec în idei interesante pentru a face din oraşul lor un loc mai bun, mai frumos. 67 de proiecte au fost depuse de cetăţeni simpli, în perioada 4 aprilie – 4 mai, pe platforma bugetareparticipativa.primarie6.ro.

În perioada următoare, acestea vor trece prin mai multe filtre, vor fi supuse votului public, iar 6 dintre ele vor fi declarate câştigătoare.

Primăria Sectorului 6 le va finanţa şi le va transforma în realitate, alocând pentru asta, în total, până la 1,2 milioane de lei.

Idei inedite pentru un oraş mai bun

Iluminat stradal cu leduri sau lămpi solare pentru a reduce costurile la energie, locuri de joacă universale, adaptate atât copiilor cu dizabilităţi, cât şi celor fără dizabilităţi, cuburi de filtrare a aerului în locurile cu grad ridicat de poluare din oraş, parcare pentru biciclete, picturi murale cu vopsea care purifică aerul sau îmbrăcarea blocurilor cu un strat de vegetaţie, acestea sunt doar câteva dintre ideile bucureştenilor din sectorul 6, care pot primi finanţare din partea municipalităţii.

Nu sunt singurele. Cineva propune înfiinţarea unui portofel medical online ce conţine toate date medicale personale la-ndemână. Altcineva ar vrea blocarea trotuarelor din apropierea şcolilor, astfel încât să nu mai fie ocupate de maşini.

O altă persoană şi-ar dori amenajarea unei superbe grădini cu fructe, legume, ierburi aromatice şi pomi fructiferi, îngrijite de voluntari şi copii, iar roadele să fie donate celor nevoiaşi sau gătite în cadrul unor acţiuni caritabile.

Foarte mulţi cetăţeni vor locuri de parcare, spaţii verzi, terenuri de sport, iar pentru asta au venit cu tot felul de idei interesante, în cadrul proiectelor depuse pe platforma primăriei.

Cum va decurge finanţarea proiectelor cetăţenilor

Propunerile participanţilor sunt încadrate în 6 domenii:

– Sociale şi/sau sănătate (5 proiecte depuse);

– Infrastructură stradală, mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei (14 proiecte);

– Protecţia mediului (10 proiecte);

– Amenajare de spaţii verzi, locuri de joacă, mobilier urban (22 de proiecte);

– Educaţionale, culturale, sportive (13 proiecte);

– Digitalizare (3 proiecte).

Proiectele se află în evaluare până pe 21 iunie

În perioada 5 mai – 21 iunie, o comisie formată din 11 persoane, specialişti din primărie şi consilieri locali, evaluează fiecare proiect depus (realizează o analiză tehnică, estimează costurile, timpul de execuţie) şi decide ce propuneri se pretează să treacă mai departe.

Apoi, începând cu 22 iunie, timp de o lună, locuitorii votează proiectele rămase „în concurs”. Orice persoană aflată pe raza Sectorului 6 va putea vota o singură dată un singur proiect din fiecare categorie.

Tot din fiecare categorie, pe 23 iulie, va fi desemnat câte un câştigător, dintre proiectele care adună cele mai multe voturi.

Primăria Sectorului 6 le va finanţa pe fiecare cu maximum 200.000 de lei şi, începând cu anul 2022, le va transforma în realitate.

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Sectorului 6, care încurajează cetăţenii să se implice, prin idei, la îmbunătăţirea calităţii vieţii din comunitatea lor.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6