15 august 2022

69 de percheziţii pentru combaterea faptelor ilegale din mai multe domenii

Symbol of justice – Themis in the old university library.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, organizează, joi, 7 iulie a.c., nouă acţiuni operative în cadrul cărora efectuează 69 de percheziţii pentru combaterea faptelor ilegale din mai multe domenii: combaterea criminalităţii organizate şi a criminalităţii economice, investigaţii criminale şi regimul armelor, explozibili şi substanţe periculoase.

În ultimele 24 de ore, structurile MAI au continuat misiunile pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de orice fel, dar şi pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Astfel, structurile operative ale MAI au intervenit la 4.863 de evenimente, 3.246 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.617 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

Miercuri, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 1.014 posibile infracţiuni, 21% dintre acestea fiind din oficiu. De asemenea, s-au dispus măsuri preventive pentru 103 persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi 57 de autori în 45 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 160 de autori de infracţiuni care au săvârşit 157 de fapte penale.

Tot ieri, poliţiştii au depistat 31 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate, ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.924 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,1 milioane de lei.

Poliţiştii rutieri au continuat, în ultimele 24 de ore, acţiunile care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. Astfel, în urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 517 permise de conducere şi au retras 260 de certificate de înmatriculare.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 166 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 29 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 736 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 245.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.306) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar 133 pentru stingerea de incendii.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate opt persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Au fost emise 17 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.359 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 45.543 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 346 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,6%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 23.047 de mijloace de transport şi 98.312 persoane, dintre care 10.486 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

sursa foto Pixabay