24 ianuarie 2022

7 mandate de percheziţie domiciliară în Vama Veche, Braşov, Bucureşti şi Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 24 august, poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mangalia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în Vama Veche, Braşov, Bucureşti şi Sibiu, la persoane bănuite de înşelăciune.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 – 2021, un bărbat, de 31 de ani, din Braşov şi o femeie, de 42 de ani, din Bucureşti, ar fi indus în eroare 4 persoane, care deţineau imobile în judeţul Constanţa, prin aceea că ar fi încheiat contracte de închiriere, în numele unei societăţi comerciale din Braşov, fără a achita contravaloarea chiriei convenite şi a utilităţilor.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de 66.000 de euro, respectiv aproximativ 16.000 de lei, contravaloarea facturilor pentru utilităţi.

Totodată, în perioada 2020-2021, cei doi ar fi indus în eroare 13 persoane, de la care ar fi încasat sume de bani, cu titlu de avans, în vederea închirierii unor camere, în scop turistic, fără ca aceştia să mai fi deţinut în folosinţă imobilele, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu total de peste 13.000 de lei.

În urma percheziţiei efectuate la unul dintre imobilele din Vama Veche, într-o cameră închiriată de un tânăr, de 17 ani, au fost găsite 10 grame de substanţă vegetativă de culoare verde olive, 5 grame de substanţă cristalină, 3 grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, un cântar de mare precizie, precum şi alte obiecte şi accesorii folosite la consumul de substanţe cu efect psihoactiv.

Acestea au fost ridicate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Braşov şi Sibiu, precum şi al poliţiştilor din cadrul Poliţiei Sectorului 5 Bucureşti.

La acţiune, au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanţa. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa