Publicat: 7 Martie, 2014 - 16:33
Share


Ziua Mondială de Rugăciune, cea mai cunoscută mișcare ecumenică a femeilor creștine, se marchează în 2014, pe 7 martie. Este o zi în care femeile de diferite confesiuni se întâlnesc în localitățile lor pentru a se ruga pentru o țară anume, dar și pentru pacea din lume.

În acest an, programul religios este organizat de femeile din Egipt și are ca motto: "Izvoare în deșert". Primul serviciu religios al zilei se desfășoară pe insula Samoa la ivirea zorilor, potrivit tvr 1.

Ziua Mondială de Rugăciune se marchează în prima zi de vineri a lunii martie în peste 170 de țări. Își are originile în secolul al XIX-lea, atunci când femeile creștine din Canada și Statele Unite au început să se implice în misiuni de încurajare a rugăciunii personale, deplasându-se și în alte părți ale lumii.

În această zi a lunii martie, de la răsăritul soarelui până la apusul său, pe întregul glob se adună, an de an, tot mai mulți credincioși pentru o rugăciune comună. Programul este pregătit de femei, dar invitația la rugăciune se adresează tuturor.

În România, a fost marcată pentru prima oară în 1971, la Sibiu. În 1993, s-a înființat Forul Ecumenic al Femeilor Creștine din România, iar prima slujbă a fost oficiată în 1993, la București. În prezent, este organizată de asociațiile de femei ale bisericilor și de comitetele ecumenice locale în peste 200 de localități.